• slide 1
  • slide 2
  • slide 3

  • slide 4

  • slide 5
  • slide 6
  • slide 7
  • slide 8

Oglas za prodaju telefonske centrale nalazi se ovdje.

Na ovogodišnjem, šestom po redu, Karlovačkom ceneru, po prvi puta nastupio je Running Team Opće bolnice Karlovac. U petak, 8. lipnja 2018., unatoč nepovoljnom vremenu praćenom kišom te uz tisuću ostalih, domaćih i stranih natjecatelja, nastupilo je dvadeset naših djelatnika, i to osam u pojedinačnoj utrci, a dvanaest u štafetama. Promovirajući karlovačku Bolnicu kroz moto "Zajedno za zdravlje", aktivnim sudjelovanjem željelo se ukazati na važnost afirmacije zdravog stila života te svojim, vlastitim primjerom senzibilizirati sugrađane na važnost fizičke aktivnosti u prevenciji brojnih somatskih i psihičkih oboljenja.

454 running team obka 1454 running team obka 2

Ravnatelj prim.dr.sc. Ervin Jančić, dr.med., iskreno zahvaljuje svima na sudjelovanju. 

 

Oglas za prodaju rashodovane telefonske centrale nalazi se ovdje.

U OB Karlovac održan Stručni skup pod nazivom

„ Spremnost zdravstvenog i sigurnosnog sektora za rješavanje izvanrednih situacija s velikim brojem žrtava“.

Dana 26. svibnja 2018. godine u OB Karlovac održan je stručni skup u organizaciji tvrte EGO ZLIN iz Češke te tvrtke STIV TRAD u suradnji s Veleposlanstvom Češke Republike u Hrvatskoj. Prisutni su nakon videoprezentacije scenarija imali priliku vidjeti i praktične demonstracije vježbi. Naglasak održanog skupa je bio na zbrinjavanju pacijenata koji su podvrgnuti bojnim otrovima i visokozaraznim bolestima. Seminar je bio namijenjen osim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima žurnih službi. Na stručnom skupu je osim brojnih uzvanika  bio prisutan i Veleposlanik Češke Republike.

452 1452 2452 3452 4

Posjet stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja Općoj bolnici Karlovac

Odjel za psihijatriju Opće bolnice Karlovac posjetila je u petak, 18. svibnja 2018. delegacija stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja okupljenih u okviru projekta "Recover-E: Large scale Implementation of Community based mental health care for people with severe and enduring mental ill health in Europe". Tom prigodom kolegama iz KBC Zagreb na čelu s doc. dr. sc. Martinom Rojnić Kuzman, dr. med., Trimbos instituta (Nizozemska) uz vodstvo savjetnika Dr. Huga Koetsiera, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te SB za psihijatriju Kotor (Crna Gora) prezentirana je uspostava i rezultati našeg modela Psihijatrije u zajednici. Naime, od listopada 2017. Opća bolnica Karlovac (uz KP Vrapče i OB Slavonski Brod) prva je u Hrvatskoj započela sa implementacijom mobilnog tima za mentalno zdravlje, o čemu su razmijenjena iskustva te donešeni zaključci o mogućim poboljšanjima ovog modela u budućnosti. Nazočne je u ime Bolnice srdačno pozdravio i ravnatelj, prim. dr. sc. Ervin Jančić, dr. med. pružajući pritom podršku nastavku razvoja skrbi za osobe sa psihičkim teškoćama.

 449 1449 2449 3