• slide 1
 • slide 2
 • slide 3

 • slide 4

 • slide 5
 • slide 6
 • slide 7
 • slide 8

Kutak za liječnike

Drage kolegice i kolege,

ovaj dio mrežnih stranica posebno je namjenjen Vama. Ovdje namjeravamo postavljati informacije i priloge za koje mislimo da bi bili od koristi Vama i našoj suradnji. Stranice su u izradi, vremenom ćemo ih nadopunjavati i mjenjati. Pri tome bi svaku Vašu sugestiju cijenili i bili Vam zahvalni.


Sastanak 31.01.2017.

Sastanku je prisustvovao do sada najveći broj liječnika PZZ – okupilo nas se tridesetak.

Mr.sc. Miljenka Maradin održala je prezentaciju PRETRAGE UVEDENE U 2016. g. U ODJELU MEDICINSKO-BIOKEMIJSKOG LABORATORIJA OB KARLOVAC koja je dostupna za pregled – ovdje.

Za temu slijedećeg sastanka predložen je planirani otpust pacijenata iz OB Karlovac. 


Sastanak ravnatelja zdravstvenih ustanova Županije Karlovačke

 U srijedu 25.01. na inicijativu Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Županije Karlovačke bili smo domaćini sastanku ravnatelja županijskih zdravstvenih ustanova. 

Sastanak su vodili pročelnica Upravnog odjela, gđa. Višnja Jović i ravnatelj naše bolnice, prim. Ervin Jančić. Na sastanku se raspravljalo o mogućnostima poboljšanja suradnje u cilju kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijenata, sanitetskom prijevozu, otpuštanju i naručivanju pacijenata. 

Prim. Jančić upoznao je prisutne s dosadašnjim modelom održavanja redovitih koordinacijskih sastanaka uprave i liječnika bolnice s liječnicima PZZ. Prvi sastanak održan je u rujnu na inicijativu KoHOM-a naše županije, od studenog na sastanke su pozivani i liječnici domova zdravlja koji gravitiraju bolnici. Prikazani su neki od rezultata dosadašnjih sastanaka. Upućen je poziv svim zdravstvenim djelatnicima za sudjelovanje i doprinos na slijedećim sastancima. 

Pročelnica, gđa. Jović pozdravila je ovakav model suradnje i ponudila pomoć Upravnog odjela u organizaciji daljnjih susreta. 

 

 

Sastanak ravnatelja


 

Sastanak  23.11.2016.

Na sastanku je doc.dr.sc.prim. Josip Žunić održao predavanje „Anesteziološki preoperativni pregled“.  U predavanju je opisao sve sastavnice preoperativnog pregleda i anesteziološke pripreme pacijenta, dao smjernice laboratorijske obrade, upozorio na interakcije lijekova s anesteziološkim postupcima. Prisutni su mogli ponijeti pisane materijale koje je doc. Žunić pripremio. Obavezali smo se kratki postupnik preoperativne obrade učiniti dostupnim na mrežnim stranicama bolnice.

Doc. Žunić ukazao je korist i potrebu za popratnim pismom uz pacijenta na preoperativnom pregledu, koje sadrži nužne i važne informacije liječnka PZZ o stanju i osobitostima pacijenta. Tu sugestiju liječnici PZZ su pozitivno prihvatili.

Liječnici PZZ upozorili su na problem provođenja NMH profilakse kada je ona preoperativno indicirana. OB Karlovac aktivno će se uključiti u rješavanje problema i olakšati provođenje profilakse.

Za slijedeći sastanak dogovorili smo temu planiranog otpusta. 

Upute o preoperativnoj obradi u OB Karlovac možete naći ovdje

Tablicu o interakciji lijekova i anestezije možete vidjeti ovdje.

Tablicu o interakciji biljnih ljekovitih pripravaka i anesteziji možete vidjeti ovdje. 


 

Sastanci s liječnicima PZZ

U rujnu ove godine održali smo prvi sastanak predstavnika KoHOM-a i uprave OB Karlovac. Sastanak je održan na inicijativu KoHOM-a. Odredili smo teme od zajedničkog značaja:

 • Propisivanje lijekova u svjetlu smjernica HZZO-a
 • Upotreba internih uputnica
 • Uputne dijagnoze na uputnicama liječnika PZZ
 • Priprema pacijenta za operativni zahvat

Nakon prvog, pripremili smo i odradili još dva sastanka, u listopadu i rujnu. Proširili smo krug učesnika i pozvali liječnike PZZ iz domova zdravlja Karlovačke županije. Sastanci su održani u stručnoj knjižnici OB Karlovac, u večernjim satima kako bi što veći broj zainteresiranih mogao sudjelovati.

 


 

 

PREZENTACIJE

Postavljene prezentacije dio su bogatog arhiva stručnih prezentacija koje su pripremili liječnici OB Karlovac, prezentirane su na stručnim sastancima koje održavamo jednom mjesečno. Ako pobuđuju Vaš interes, spremni smo ih u većem broju dijeliti s Vama. 

 

Akutne infekcije uha nosa i grla

Antimikrobne smjernice OB Karlovac

KOPB

Osnovne i napredne mjere održavanja života odraslih

Uloga kliničkog farmaceuta

Korištenje pribora za održavanje vlažnosti i topline zraka

Parkinsonova bolest

Bolni list

Radiološka dijagnostika hitnih intrakranijalnih stanja

Radiološka dijagnostika hitnih stanja vaskularnog sustava

Pretrage uvedene u 2016.g. u Odjelu medicinsko-biokemijskog laboratorija