Povijest suvremene infektologije kao specijalizirane struke počinje u karlovačkoj bolnici početkom 1961. godine, osamostaljenjem bolničkog Odjela za zarazne bolesti i formiranjem posebne Službe za zarazne bolesti u okviru Medicinskog centra 1962. godine. Prvi šef odjela i službe i jedini infektolog bio je dr. Tomo Huziak. S njim na odjelu rade dr. Blanka Hruby i dr. Dejan Fišer. Godine 1966. završava specijalizaciju infektologije u Zagrebu dr. Fišer i vraća se u Službu. On postaje šef Službe 1977.g. odlaskom dr. Huziaka na rad u Libiju putem Zavoda za tehničku pomoć Republike Hrvatske. Godine 1968. dolazi sa specijalizacije dr. Mirjana Petrak. Ona preuzima dužnost šefa Službe 1993.g. odlaskom dr. Fišera u mirovinu.

Iste godine završava specijalizaciju i dolazi u službu dr. Vesna Tutek,1999. dr. Boris Herendić, a 2002. dr. Vlatka Lovraković

Naslov primarijusa dr. Huziak stječe 1968, dr. Fišer 1978, a dr. Petrak 1980. godine.

Ovom prigodom valja spomenuti učitelja i doajena infektologije u Hrvatskoj prof.dr. Frana Mihaljevića i njegove suradnike (prof. J. Fališevac, prof. B. Mravunac, doc. Duančić, doc. Rulnjević i prof. Bezjak) s Infektološke klinike Medicinskog fakulteta u Zagrebu kod kojih su učili svi karlovački infektolozi.